Juče je uhapšeno deset mladih osoba, a njih šestoro osuđeno je na 30 dana zatvora u Padinskoj skeli zbog ulaska u zgradu RTS-a u subotu uveče i očekuje se da u toku dana i ostali dobiju istu kaznu.

Uhapšen: Miodrag Simović

Predsednik Aleksandar Vučić ponovo nam je dokazao koliko daleko seže njegova bahatost i egocentričnost, ali i nepoštovanje sopstvenog naroda, jer je preko svog ministra, “doktora” Nebojše Stefanovića – Sline, izdao naređenje da se juče deset mladića uhapsi u toku protesta #1od5miliona.

Uhapšen: Krsta Tomković

Policija je u nedelju uhapsila organizatore protesta Miodraga Simovića i Krstu Tomkovića, redara na protestima Uroša Savića, studenta FPN-a Stefana Simića, članove PUF-a, studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Zdravka Fijata, kao i mladiće Stefana Novakovića, Miloša Dekića, Nikolu Dragosavljevića, ali i srednjoškolca Pavla Cvejića.

Uhapšen: Nikola Dragosavljević

Zdravko Fijat je posle zadržavanja u stanici policije pušten, Stefan Simić dobio je novčanu kaznu i pušten je na slobodu, dok su ostali sinoć odvedeni kod sudije za prekršaje koji je nekima od njih odredio kaznu zatvora od 30 dana, a ostale pozvao da dođu ponovo danas u Prekršajni sud.

Uhapšen: Stefan Novaković

Svi su osuđeni po članu 308 Zakona o prekršajnom postupku, a s obzirom na to da se policiji žurilo, procedura i zakon nisu ispoštovani, zadržani su preko 4 sata bez rešenja o zadržavanju, što je suprotno Zakonu o Prekršajnom postupku.

Uhapšen: Miloš Dekić

Zar su deca kojoj je budućnost tek počela pretnja za tebe, Aleksandre Vučiću?

Ti nisi samo lažov, već i najveća kukavica u istoriji Srbije.

Uhapšen: Uroš Savić

Do kad ćete hapsiti decu i omladinu Srbije, umesto da hapsite kriminalce?

Hapsite omladinu koju je vaša žandarmerija tukla, za šta imamo dokaze i snimke.

Uhapšen: Pavle Cvejić

Ovim putem poručujemo da mi od naše borbe ne odustajemo, i da koliko god vi nas hapsili, nas će svaki put biti sve više!

A ovo je samo podsetnik zbog kakvog režima smo na ulicama više od tri meseca Ukoliko ne pustite sve gore navedene do 15 časova mi vam obećavamo skladnu reakciju!

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.