Udruženje #1od5miliona osuđuje stav Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića po pitanju problema direktorke kanala 9 iz Novog Sada Maje Pavlović.

Maja Pavlović danas je imala sastanak sa Predsednikom Vučićem u kojem je navela svoje zahteve zbog kojih već treću put štrajkuje glađu.

Vučić je pristao na razgovor sa Pavlovićkom nakon 18. dana štrajka glađu i savetovao je da, ukoliko ne bude pomaka nakon 10 dana, ponovo stupi u štrajk.

Ovo je još jedan dokaz odlaganja problema i nesuočavanja sa istim.

Prethodnog puta na sastanku sa predsednicom vlade Anom Brnabić i samoproklamovanim PR Regularnog tela za elektronske medije Oliverom Zekić, Maja Pavlović je bila brutalno ponižena pred kamerama, a nakon sastanka oba tela su se izjasnila nenadležnim nasuprot obećanju da će njeni problemi biti rešeni.

Maja Pavlović traži samo poštovanje zakona i mogućnost da svoj posao obavlja dostojanstveno i objektivno.

Na ovaj način Aleksandar Vučić kupuje vreme sebi i odlaže suočavanje sa problemom praveći medijske nastupe kojima vrši propagandu i iluziju dijaloga i normalnog funkcionisanja sistema.

Igrajući se sa životom novinarke Maje Pavlović, Vučić ponovo dokazuje da sloboda medija i osnovne demokratske vrednosti nemaju značaja za njega i Srpsku naprednu stranku.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.