Udruženje #1od5miliona odluku da Stefanović vodi tim za saradnju sa OEBS-om vidi kao verbalni napad na sve one koji slobodno misle i bore se za svoja prava na ulici već 9 meseci.

Zakasnela odluka Vlade Republike Srbije da ipak „poradi“ na izbornom procesu, kao i da se na čelu radne grupe za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) oko istog nađe ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predstavlja samo još jedan napad na sve koji misle slobodno, drugačije i koji se već mesecima unazad na ulicama bore za svoja prava.

To je još jedan dokaz da druga strana za ovu vlast ne postoji i da na sve načine pokušava da je izbriše, postavljajući svoje režimiste na čela radnih grupa i ostale pozicije.

Povodom uređivanja izbornog procesa u Srbiji, vlast je dobila preporuke od mnogih organizacija, kao što su OEBS, Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIR), Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) i druge, a koje nikada nisu usvojene i suštinski problemi nisu rešeni.

Podsećamo da je povodom uređenja izbornog procesa, a u ime protesta #1od5miliona, formiran stručni tim koji je trenutnoj vlasti izneo 42 tačke koje se moraju ispuniti kako bi izbori bili slobodni, demokratski, fer i pošteni.

Takođe podsećamo da je vlast imala devet meseci, koliko traju protesti, da učini nešto po ovom pitanju, a pet meseci da ispuni navedene zahteve i da nakon svih pokušaja i apela građana, opozicije, nevladinih i drugih organizacija, ona to nije uradila pre isteka roka.

U Srbiji već sedam godina nema izvršne, zakonodavne i sudske vlasti.

Iza čitave vladajuće strukture stoji jedan čovek koji diriguje svim sferama vlasti, pa tako i ovom.

Taj jedan čovek, Aleksandar Vučić, na povećanje broja građana na protestima #1od5miliona odgovara postavljanjem Stefanovića na čelo radne grupe za pregovore o izborima i tim postupkom pokušava da unizi i demotiviše građane da izađu na ulicu, kao i da obesmisli bojkot.

Sve agresivniji nastupi i sve veći pritisci ove vlasti potvrđuju da su se unervozili i da su promene moguće zato bojkot i zato Plato.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.