Protest #1od5miliona održan je večeras u Zaječaru, a protestu je prisustvovao najveći broj pripadnika komunalne policija do sada.

Dolazak brojnih investitora, izgradnja Studentskog doma, vetroparka, karting staze, auto poligona i parkinga za šlepere, Muzeja roka, preuređenje hale sireva, zelene pijace po Evropskim standardima, banje u Nikoličevu i brojna druga obećanja, građani Zaječara i učesnici protesta #1od5miliona su, umesto da ostanu mrtva slovo na papiru, i ovog petka pretočili u nalepnice kojima su oblepili zgradu Komiteta i deo Gradske uprave.

Uprkos velikom broju komunalnih policajaca koji su, verovatno po nalogu nadležnih, fotografisali gotovo svakog učesnika protesta pojedinačno, koji se osmelio da građane podseti na lažna obećanja zaječarskih vlastodržaca.

Čini se nikada srdačnije nalepnice nisu lepljene kao podsećanje na brojne laži koje građanima čelnici grada plasiraju već čitavu deceniju.

Ali i nikada brojniji nisu bili predstavnici zaječarske komunalne policije, koji su verovatno po nalogu nadležnih, ovog petka, tokom trajanja protesta „1 od 5 miliona“ pokušali da fotografišu gotovo svakog učesnika ponaosob koji se osmelio da zalepi nalepnicu na Komitet ili Gradsku upravu i podseti vlastodršce na brojne laži izrečenih tokom prethodnih godina.

Kao odgovor na represiju zaječarske komunalne policaje, učesnici 11. protesta „1 od 5 miliona“ su ispred zgrade Gradske uprave formirali su pravi živi zid, ali i ostali istrajni u nastojanju da nalepnice sa izrečenim lažima zalepe i tokom trajanja ovog protesta.

Podsećamo, Nemanja Veljković, organizator protesta #1od5miliona u Zaječaru, kažnjen je juče, 28. marta novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara zato što su učesnici skupa na 10. protestu „1 od 5 miliona“ na zgradi komiteta lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima Boška Ničića.

Građani su tokom trajanja protesta zahtevali od gradonačelnika Zaječara da javno kaže da li je do sada neko iz Srpske napredne stranke procesuiran ili kažnjen zbog istog dela, kada su nalepnice i parole na gotovo identičan način lepljene 2017. godine u gradu na Timoku.

Na sreću 11. protest „1 od 5 miliona“ u Zaječaru je protekao mirno, ali na ivici incidenata, koje su mogli da izazovu, prema rečima građana, neprimereni potezi komunalne policije  u pojedinim trenucima.

izvor: zajecaronline.com

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.