Na prvom protestu #1od5miliona u Žagubici koji se odigrao večeras, meštani su izašli na ulice svoje varošice da bi pokazali da se duboko ne slažu sa trenutnom vlašću, uprkos tome što su ih po nalogu predsednika opštine snimali i zaslepljivali reflektorima.

Najhrabrijih pedesetak Žagubičana zahtevalo je na protestu ostavke svih republičkih funkcionera, ali i ostavku predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića, koga njegovi sugrađani zbog načina rukovođenja opštinom zovu “Severna Koreja”.

Prvi protestni skup ipak nije protekao bez incidenata. U manjim mestima naročito su prisutni pritisci na građane koji su se usudili da slobodno misle, te je i u Žagubici, po tvrdnjama organizatora, predsednik naložio da se učesnici protesta snimaju i da se prema njima upiru reflektori u toku protestne šetnje.

Organizator protesta Stamat Milovanović obratio se okupljenim građanima, koji su započeli okuplanje u 18 časova na gradskom trgu, a kasnije su prošetali centrom grada i najavili iduće okupljanje za narednu nedelju.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.