Večeras je održan šesti po redu protest #1od5miliona u Valjevu, a građani su se okupili na Desankinom trgu kako bi izrazili nezadovoljstvo prema propadanju svog grada i autokratskim režimom predsednika Aleksandra Vučića.

Novinar nedeljnika „Vreme“ Dragan Todorović je u prepoznatljivom stilu dijagnostikovao situaciju i na primerima objasnio kako aktuelni režim funkcioniše. On je dodao da protestima nisu potrebni govornici, jer su najbolji govornici građani koji se okupljaju i koračaju protiv ove nakaradne vlasti u više od sto gradova i mesta u Srbiji.

Novinar Rade Radovanović se obratio okupljenima i istakao da je osnovni zahtev građana Srbije da DIKTATOR MORA PASTI. On je poručio da to nije pitanje političke orijentacije, već to predstavlja civilizacijsko pitanje svakog od nas.

Nakon obraćanja govornika, građani su krenuli u protestnu šetnju kroz ullice Vojvode Mišića, Pantićeva, Uzun Mirkova i Karađorđeve. Kolonu su niz ulice pozdravili građani sa prozora i balkona. Šetnja je završena na Gradskom trga.

Osnovne poruke okupljenih na protestu su se odnosile na javne nabavke koje je Grad Valjevo raspisao želeći da sav novac dodeli “podobnim” medijima koji nemaju nikakve veze sa gradom, a čiji su vlasnici u bliskim odnosima sa Gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.

Organizatori su nakon protestne šetnje pozvali na okupljanje naredne sedmice, koji je zakazan za petak 22. mart 2019. godine u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.