U Nišu je večeras održan deveti protest koji je počeo u 18 časova na Trgu Kralja Milana odakle su nišlije podsetile da je ova vlada “najgora u istoriji”

Okupljenim građanima su se obratili narodni poslanik Đorđe Vukadinović i ispred organizatora, Pokreta mladih – “Za Niš bez straha”, Gabrijela Ilić.

Organizatorka protesta je podsetila na brojne nerešene slučajeve u Nišu: paljenje hotela u Niškoj Banji, paljenje automobila, sahranjivanje socijalno ugroženih Nišlija… Smatra da ustanove kulture vodi najnestručniji kadar, a da mediji nisu slobodni.

Vukadinović je rekao da je Niš u najgorj situaciji jer je najviše pao. Smatra da je to posledica rukovodstva koje je najnesposobnije u Srbiji, mada je, kako kaže, i drugde u državi nesposobno.

“Ja sam rekao – to je kukolj, ali ovde kod vas je kukolj veći nego drugde, i još se međusobnotrebi i obračunava”, istakao je Vukadinović.

Zaključio je da je proteste pokrenula i ljude okupila najgora vlada u istoriji Srbije.

Na protestu su ponovljeni zahtevi za smenu ministarke Zorane Mihajlović i gradskog rukovodstva, a posebno su istakli i ono što smatraju krovnim i ključnim zahtevom, “zahtevom svih zahteva”, da Aleksandar Vučić i cela grupa okupljena oko njega odu sa vlasti.

Protest je završen kod Gradske kuće, a organizatori su obavestili okupljene da se sledeći protest održava u idući petak, 15. marta , sa početkom u 18 časova na Trgu Kralja Milana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.