Sedmi po redu protest #1od5miliona održan je večeras u Trsteniku a građani su poručili da su oslobođeni straha i da će nastaviti borbu protiv diktature i nasilja režima predsednika Aleksandra Vučića i SNS-a.

Protestna šetnja započeta je na platou ispred zgrade opštine Trstenik  gde su se učesnicima protesta obratili novinar Dragan Marković Best i privrednik u penziji Saša Pešterac.

Protest u Trsteniku otvorio je moderator skupa Bojan Petrović koga je policija 24. februara na dan posete Aleksandra Vučića u Trsteniku pratila tokom čitavog dana,  a koji je tokom prethodne posete istog i uhapšen zbog najave da će postaviti pitanje.

„Dragi prijatelji ovo je klasičan progon neistomišljenika. Ja nisam kriminalac, niti robijaš, ja ne predstavljam opasnost ni za koga, ja proteste otvaram u skladu sa Ustavom jer na to imam Ustavom zagarantovano pravo“, rekao je Petrović.

Marković je građanima poručio da nema odustajanja od borbe protiv sistema u kome „lažne tetke kupuju stanove od 200 evra, a u kome su obični ljudi primorani da za sok i sendvič jure po stranačkim skupovima“.

„Borimo se protiv sistema u kome je stranačka lojalnost jača od struke i znanja, sistema u kome je luksuz da  pošaljete dete na ekskurziju, da sa porodicom odete na letovanje, da sa suprugom jednom mesečno odete na ručak u restoran. Borimo se protiv sistema u kome je novinarska profesija dovedena na stub srama, protiv sistema koji proizvodi novinare poput „Barbare“ i sistema u kome vlast našim parama kupuje televizije za sopstvenu propagandu“, rekao je Marković i pozvao građane da se pridruže protestima.

Privrednik u penziji Saša Pešterac istakao je da režim u Srbiji manipuliše ekonomskim pokazateljima.

„Nadoknada za moj trud, rad i 23 godine radnog staža iznosi 23.058 dinara. To je moja penzija. I nije problem u meni, već u tome što sam ja kao privatnik imao 12 zaposlenih i što se sada postavlja pitanje kolika će njihova nadoknada biti“, rekao je Pešterac i postavio pitanje da li je to „zlatno doba“ o kome režim govori.

Na protestu je ponovljeno da se #1od5miliona Trstenik pridružuje zahtevima koji se iz subote u subotu iznose na protestima u Beogradu. Tim zahtevima pridodaje  se i zahtev za ostavkom lokalnog rukovodstva i oslobađanje Radio Televizije koja je danas servis vladajućeg režima, uprkos činjenici da se za njen rad izdvaja preko 10 miliona dinara iz opštinskog budžeta

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.