Večeras je održan 9. protest  #1od5miliona u Trsteniku, a građani su se okupili kod platoa ispred opštine kako bi izrazili nezadovoljstvo medijskim stanjem u Srbiji i autokratskim režimom predsednika Aleksandra Vučića.

Narodni poslanik Vladimir Vučinić izjavio je da Srbija danas nije u medijskom mraku, već u još gorem stanju, u najgušćoj medijskoj magli, jer kako kaže kada je u mraku, potrebno je da neko uključi svetlo, a kad je u magli potrebno je posebno svetlo. Te “maglenke” čine ljudi na ulicama koji se bore za pravdu i slobodu.

On je dodao da je podela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku izbrisana i poručio da se Srbija oslobodila straha, da će narod pobediti i pozvao ljude da dođu u aprilu u Beograd na Andrićev venac.

Preduzetnik iz Trstenika Zoran Nešić podržao je svoje sugrađane na ulici koji se bore protiv “anticivilizacijske vlasti pod kojom građani ne žive, već se bore za život” i poručio da Srbiji nije potreban kralj, jer “Srbija nije kraljevina”, a građani nisu Vučićevi podanici.

Šetnja je počela na platou ispred opštine, a potom su se građani uputili Cajkinom ulicom, zatim Rajčevićevom, pa kroz ulicu Vuka Karađića i šetnju završili kod zgrade televizije Trstenik.

Organizatori su nakon protestne šetnje pozvali građane na naredno okupljanje sledeće sedmice.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.