Treći po redu građanski protest #1od5miliona pod sloganom ”Ponovo palimo baklju slobode” održan je večeras u Sokobanji.

Nekolika stotina građana i građanki ponovo se okupilo ispred zgrade Zavičajnog muzeja. Glumica Jasmina Radovanović na početku ih je obavestila da su odbornici opozicije juče napustili sednicu Skupštine opštine Sokobanja i da su odlučili da se u narednom periodu sa građanima sreću na ulici.

Prisutnima se obratio advokat Božo Prelević. On je poručio da se građani širom Srbije okupljaju ne da bi srušili režim, već da bi promenili sistem vrednosti, kako više nikada nikome ne bi palo na pamet da ovako grubo krši Ustav, zakone i pravo. Srbija je postala zemlja koja svoju pamet tera van svojih granica. Ko će nas lečiti, obrazovati i braniti kada svi oni odu, zapitao se Prelević. Kada se borimo za svoja osnovna prava i slobode, borimo se da ostanemo u Srbiji. Ako je i i mi napustimo, Srbija će prestati da postoji, istakao je Prelević. Naš problem nije samo jedan čovek, problem je hiljadu ljudi koji za malo para pristaju da budu mali Vučići. Srbija je konačno poručila da joj je dosta i da je odgovornost u našim rukama, a ovde se vodi bitka koliko građana Sokobanje je spremno da brani osnovna prava i slobode zagarantovana Ustavom i zakonima.

Okupljeni su od Zavičajnog muzeja prošetali mermernim šetalištem do zgrade SO Sokobanja, zatim ulicom Hajduk Veljka do zgrade JKP Napredak, potom Dragovićevom ulicom do zgrade Komiteta, i ulicom Vojvode Mišića do mermernog šetališta.  

Prisutni su uz muziku i zvuke pištaljki uzvikivali parole ” Sokobanja, Sokograd, ode star, ode mlad”, ” Dosta su pametniji popuštali” , ” Ako vam je dobro onda ništa”, ” Ne damo svoju budućnost u zalog, to vam poručuje ovaj društveni talog”…

Naredno okupljanje građana pod sloganom  ” Ponovo palimo baklju slobode” – ” #1od5miliona ” zakazano je za petak 8. mart u 18 časova kod zgrade Zavičajnog muzeja.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.