Fotograf i snimatelj Udruženja #1od5miliona Nemanja Ristić podneo je krivičnu prijavu protiv Vukašina Bojovića koji ga je fizički napao u utorak, 5.11. ispred zgrade Radio televizije Srbije.


Na 15 santimetra od policajca batinaš i navijač Aleksandra Vučića napao je našeg saborca koji 11 meseci snima i fotografiše.Šta mislite, da li je istog trenutka priveden?#1od5miliona#StudentiNeĆute#BOJkot

Posted by 1od5miliona – oficijelna stranica on Wednesday, November 6, 2019

Otac Vukašna Bojovića jeste Milan Bojović, funkcioner Srpske napredne stranke koji je te večeri takođe bio prisutan.

Udruženje #1od5miliona došlo je do informacija koje je nedavno objavilo i dostavilo medijima, a koje se odnose na to da su Bojovići pre par godina kupili kafanu u Batajnici u kojoj je nedugo pre toga bio mafijaški okršaj.

Nemanja Ristić sarađuje zajedno sa studentima iz tog udruženja u okviru medija tima već 11 meseci.

Njegove fotografije i radove građani dobro znaju sa društvenih mreža i naših sajtova.

Podsećamo da su navijači i aktivisti Srpske napredne stranke našeg saborca napali u utorak ispred RTS-a, a da su tu poslati kako bi izazivali nerede i skrenuli pažnju sa predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se za to vreme šunjao oko zgrade kako bi izbegao tri studentkinje i njihova pitanja.

Zahtevamo od institucija da rade svoj posao časno i u skladu sa zakonom i pokrenu postupak kao što je on bio pokrenut i protiv aktivista #1od5miliona.

Ovo je jedan od mnogobrojnih puta kada su studenti i njihove kolege napadani i prebijani, a napadači uglavnom ili nikada nisu identifikovani ili postupci nisu ni pokrenuti.

Foto: Kristijan Balan

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.