U Smederevu je večeras održan peti po redu protest #1od5miliona na kome su slobodni i hrabri građani još jednom istakli značaj toga da cela Srbija istraje u borbi protiv diktature Aleksandra Vučića.

Više od dve hiljade građana okupilo se na trgu kod Karađorđevog duda, da bi nakon obraćanja akademika Dušana Teodorovića, prošetali centralnim gradskim ulicama.

Teodrović je rekao da mi ne živimo u državi, već na teritoriji na kojoj caruje kriminal, podsetivši na afere Sava mala, kofer, stanove Siniše Malog u Bugarskoj, Kopernikusa, PKB-a, Etihada…

„Jedan zahtev je iznad svih zahteva, a to je smena Aleksandra Vučića i smena vlasti na svim nivoima. Mi moramo da ispravimo grešku koja je napravljena 6.oktobra – ova zemlja mora da izvrši lustraciju i da otvori arhive.“, istakao je Teodorović i dodao da nijedna opoziciona stranka ni organizacija ne sme učestvovati ni na jednim izborima koje organizuje Aleksandar Vučić.

Smederevci su ovog petka prošetali novom trasom duž koje su prošli i pored prostorija GO Srpske napredne stranke koje se od skora nalaze u strogom centru grada, u sklopu gradskog Centra za kulturu.

Za narednu subotu zakazan je miting Aleksandra Vučića, shodno tome organizatori su pozvali građane da se u petak na protestu okupe u što većem broju kako bi poručili “da nas osmog marta bude više od njih devetog”.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.