Večeras je u Šapcu održana deveta protesna šetnja pod sloganom #1od5miliona, a građanima su se obratili narodni poslanik Đorđe Vukadinović, predsednik Saveta mesne zajednice Štitar Dušan Tufegdžić i predstavnik Saveza mladih Aleksandar Mijailović.

Vukadinović je poručio Šapčanima da čuvaju slobodu jer kada se jednom izgubi, ona se teško vraća.

“Prošao sam dosta po Srbiji pa znam koliko se teško živi. Nema investicija i samim tim nema ni boljeg života, svuda se teško živi! Lokalni naprednjaci nagovaraju vas Šapčane da i u Šabac na vlast dovedete Srpsku naprednu stranku ili što bi jedna izreka glasila “Da vežu konja kako paša kaže”. Moja poruka je da čuvate slobodu jer kada se jednom izgubi, ona se teško vraća”, istakao je on.

Tufegdžić se večeras osvrnuo na najavljeno usvajanje Zakona o poreklu imovine i “kriminal koji je najveći u Evropi”.

“Porodica Vučić je proslavila prvu milijardu pa se sada sprema lov na veštice sa zakonom o imovini, a ne pričaju o sebi i kriminalu u svojim redovima. Ovaj zakon neće doticati njihove prijatelje i kumove sa privatnim firmama i nekretninama, a to je zato što su to stekli parama ovog naroda! Zato građani rade za manje od trideset hiljada, poljoprivrednici ne mogu da žive, a zdravstveni radnici beže iz Srbije. Srbija je država sa najvećom stopom kriminala u Evropi”, poručio je on.

Mijailović je pričao o otvorenom pismu koje je Savez mladih uputio Advokatskoj komori Srbije i Šapca.

“Advokatura je oduvek bila stub odbrane prava, a advokatu su jedan od temelja ovog društva. Svi smo svedoci pristrasnosti sudija i nedozvoljenog upliva politike u pravosuđe. Advokatura je na ove primere ostala nema. Advokati su časni, ali je sistem takav da dozvoljava upliv politike u pravosuđe. Obaveza vam je da ustanete protiv fašizacije advokature kao profesije i društva”, zaključio je Mijailović.

Nakon poruka sa govornice koje su uputili večerašnji govornici, građani su se uputili predvođeni organizatorima u šetnju glavnim gradskim ulicama i pozali građane na narednu protestnu šetnju za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.