Naredni protest “1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama” u Novom Sadu održava se u petak 1. marta, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova. Na skupu će govoriti student i višestruki pobednik takmičenja u besedništvu Nikola Sibinčić i čuveni karikaturista Predrag Koraksić Koraks. Na Pozorišnom trgu i tokom trajanja protesne šetnje, biće izložene Koraksove karikature, a jedan od njegovih novih radova – na kojem je Aleksandar Vučić prikazan kako se grčevito drži za glasačku kutiju i tako pokušava sačuvati od talasa građanskog nezadovoljstva – predstavlja i glavnu poruku novog protesta: Talasaj!

Za protesnu šetnju određena je i malo izmenjena ruta. Građani će sa Pozorišnog trga krenuti duž ulice Jovana Subotića, pa će skremuti levo u Kisačku, pa opet levo u Bulevar kralja Petra Prvog. Zatim će kolona skrenuti u Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i tako ponovo stići na raskrsnicu kod Norka, gde će protesna šetnja biti i okončana.

Protestu će se i ove nedelje priključiti studenti Univerziteta u Novom Sadu, koji se okupljaju u 17 časova kod fontane ispred Studentskog doma “Slobodan Bajić”. Okupljenim studentima će se pre polaska na protest obratiti glumac Sergej Trifunović.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.