Dvadeset četvrta protestna šetnja “Svi kao jedan – #1od5miliona” biće održana ove subote, 18. maja u 18h kod Terazijske česme.

Ove subote, protestna kolona će na dan kada se održava manifestacija “Noć muzeja” imati svoj protestni omaž tom događaju i proći će “Putem muzeja iluzija” koje je ova vlast načinila od medijskih kuća.

Kolona će najpre zastati kod Informera, a potom i kod Večernjih novosti, Politike, Radio Beograda i RTS-a, a kraj svih tih institucija govoriće se o iluzijama koje te medijske kuće stvaraju u javnosti.

Posebnu pažnju protest #1od5miliona ponovo će pokloniti medijskom javnom servisu ispred koga će o problemima te medijske kuće, ali i upućenim zahtevima, govoriti neko od studenata.

Okupljanje će biti kod Terazijske česme, a građanima će se obratiti voditelj i novinar Nenad Kulačin i profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković, koji će govoriti i o aktuelnoj temi lažnih diploma i plagiranih doktorata.

Od Terazijske česme građani će se preko Trga Nikole Pašića, potom kroz u Dečansku, pa Nušićevu i na kraju Svetogorsku uputiti do RTS-a u Takovskoj.

Odatle će kolona nastaviti ka Slobodnoj zoni u Pionirskom parku. U Slobodnoj zoni, građani će tradicionalno imati prilike da prate Dnevnik slobodne Srbije, ali ujedno i da pozdrave svoje prijatelje koji već dve nedelje danonoćno brane i čuvaju Slobodnu zonu.

Gosti Slobodnog dnevnika su Gordana Savović i Milovan Mićović iz Požege.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.