Šesti protest #1od5miliona održan je večeras u Knjaževcu, a građani su poručili da više neće ćutati dok se u Srbiji poštuju samo lažne diplome uz SNS članske kartice.

Govornici na protestu su bili studentkinja ETF-a iz Niša Nađa Stošić i pukovnik u penziji Mirko Đorđević.

Pored govornika, po prvi put je emitovan Dnevnik slobodnih građana Knjaževca na velikom platnu.

U dnevniku su se osvrnuli na događaje iz prethodne nedelje i prisutnima prikazali snimke bez cenzure koje na režimskim medijima nisu mogli da vide.  Pored tema sa republičkog nivoa, bavili smo se i lokalnim temama, pa su ovom prilikom prozvali lokalnu SNS, kao i njene članove, koji su se 16.03.2019. uputili za Bor kako bi aplaudurali “Prvorođenom” na njegovoj oproštajnoj turneji.

“U našoj zemlji slobode nema, nema je jer si nam je ti oteo, Aleksandre Vučiću, ti i tvoji plagijatori! Vi ne samo da falsifikujete diplome, vi bezočno falsifikujete stvarnost. Mi živimo u falsifikovanoj državi, državi gde kriminalci ne odgovaraju, nego budu nagrađeni za svoja nedela”, rekla je Stošić

Đorđević je podsetio da “Sve šetnje u Srbiji treba da prerastu u jedan veliki marš gladnih i obespravljenih ljudi i da sa sve četiri strane ‘napadnu’ Beograd 13. aprila”.

Protestna šetnja je protekla bez incidenata, a okupljeni su pozvani na naredno okupljanje za nedelju dana..

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.