Oko trista Ivanjičana okupilo se večeras da na protestu #1od5miliona prošeta po treći put protiv lokalne i republičke vlasti Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića, a pre početka šetnje građani su potpisivali “Sporazum sa narodom”.

Na protestu su govorili predsednik “Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije” Jovan Tamburić i organizator protesta #1od5miliona u Ivanjici ….

“Opozicija mora biti uz svoj narod. Već sedam godina slušamo iste priče, a nikada lošije nismo živeli. Ne smemo dozvoliti više nikada ovoliko bahatosti i gordosti”, rekao je Tamburić.

Jedan od organizatora protesta u Ivanjici istakao je da je jako dobro što su političari shvatili da su oni sluge naroda, a ne vladari istog.

“Obećano je po smenjivanju ove vlasti da ćemo dobiti vladu obrazovanih ljudi na oročen rok od godinu dana jer je toliko potrebno da se stvore uslovi za fer i demokratske izbore“, zaključio je on.

Nakon govora građani su prošetali glavnom ulicom i na samom kraju organizatori su poslali poruku članovima lokalnog odbora SNS-a koji su zaduženi za fotografisanje, slikanje i popisivanje učesnika protesta.

“Mi smo svi poznanici, prijatelji, komšije i kumovi i bez obzira različita politička mišljenja, iznad svega moramo biti ljudi, a u ovom trenutku to nije tako”, istakli su oni.

Naredna šetnja zakazana je za 8. mart  u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.