U Ivanjici je večeras održan četvrti protest #1od5miliona i na ulicama je bilo više stotina Ivanjičana, uprkos pritiscima koje lokalni odbor Srpske napredne stranke (SNS) vrši na građane ucenjivanjem i zastrašivanjem.

U duhu 8. marta, žene su činile većinu među govornicima, čime je dodatno naglašeno da je u društvu potrebno više rodne ravnopravnosti.

Okupljenima se obratila Irena Mijailović iz Asocijacije nezavisnih odbornika iz ariljskog parlamenta, koja je navela da je Srbija zemlja poštenih i čestitih ljudi.

“Poniženi smo, potcenjeni i čini nam se da izlaza nema, ali to ne znači da nemamo zadatak da ga nađemo. Moramo da se borimo, nema nam druge”, istakla je ona.

Danas je u Ivanjici prvi put na nekoj protestnoj šetnji govorila i narodna poslanica Ana Stevanović, koja je rekla da je narod u ivanjičkom kraju uvek krasio slobodarski duh i da su ljudi iz Ivanjice uvek umeli da razlikuju dobro od lošeg.

“Drago mi je da mogu da kažem da sa vama mogu da podelim san o slobodi. Za nju moramo da se izborimo, ne smemo da ostanemo gluvonemi na pritiske. Ne smemo dozvoliti da nas posvađaju i da među nas unesu seme razdora“, istakla je Stevanović.

Okupljenime se obratio i maturant ivanjičke gimnazije, Milan Glavinić koji je rekao da mladi ne žele da napuste zemlju, ali da ipak odlaze jer su na to prisiljeni.

“Loš sistem upravljanja je ono što upropašćava naše živote. Da ne bi došli u situaciju da bežimo iz ove divne zemlje, moramo obavezno nešto da promenimo”, zaključio je on.

Protest je protekao bez incidenta, a organizatori su pozvali građana na sledeću, petu šetnju koja se održava 15. marta u 18 sati.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.