Sa Trga glumaca u Kruševcu više od 1000 okupljenih Čarapana, čestitalo je rođendan Srbiji uz podsećanje da su i danas na vlasti dahije i da se i danas dešava narodna buna.

Uz već ustaljene zahteve u Kruševcu vezano za grejanje i ostavke gradskih čelnika, bolje uslova rada i lečenja, procesuiran je odgovornih za nasilje u Kruševcu i ostavku Aleksandra Vučića, Kruševljani su poručili Beogradu i Srbiji da “kad smo u čarapama krenuli na Murata 1389. godine na Vučića i naprednjake možemo i bosi”

Okupljenima se najpre obratila organizatorka protesta u Kruševcu, studentkinja prava Milica Mihajlović, koja je svojim sugrađanima kazala da su ljudi na ulicama da bi još jednom poslali poruku onima čije se ime ne sme spominjati i čiji se kriminal ne sme dovoditi u pitanje.

Ona je pozvala Kruševljane da svojim telefonima osvetle skup, da bi “oni koji  slikaju ljude na protestima sa zgrade Deve mogli bolje da vide okupljen svet”.

Mihajlović je napomenula da su ti ljudi, partijski poslušnici, plaćeni novcem Kruševljana, ali da se hrabri građani na ulicama toga neće uplašiti, i da će se okupljati sve dok ne zbace i poslednji okov sa sebe i dok i poslednji ne bude odgovarao za fašizaciju i kriminalizaciju Kruševca.

Kruševljanima se uz reči da će narod Srbije i Kruševca braniti od naprednjačkih falangi do poslednjeg pedalja, obratila i studentkinja Jelena Anasonović.
“Ako je suditi po zvucima pištaljki, truba, ali i vašim hrabrim  povicima ovde večeras, Kruševac je spreman da oslobodi celu Srbiju” zaključila je Anasonović.

Na ulicama Kruševca čuli su se povici “buđenje”, “ostavka”, ” Vučiću, lopove, pokrao si penzione fondove”, “Kruševac na ulice”, a građani su nosili i transparente, na kojima su bile poruke “linč, silovanje, nasilje trpimo sedam godina”, “zec kladijator”, “uzmite nam parole, ostaće nam motke” i druge.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.