Večeras se održao šesti po redu protest #1od5miliona u Apatinu, a na  protestu je o odlasku mladih iz zemlje govorila učiteljica Branislava Desnica, a akcenat organizatora protesta bio je i na torturi radnika.

U Apatinu je prethodnih dana dvoje radnika Specijalne bolnice za rehabilitaciju javno progovorilo o torturi koju su pretrpeli od strane dikrektorke te ustanove Dragane Mrđenov.

“Večerašnja šetnja je podrške radnicima. Kada jednog dana budemo pričali o ovome kao o dužnosti da kao ljudi ukažemo na bahatost i nepravdu, dobićemo obrise normalnog društva”, poručeno je na protestu.

Na protestu se mogla čuti i poruka kako je predsednik Aleksandar Vučić na pogrešan način shvatio pojam decentralizacije.

“Umesto jednakih uslova, jednakih šansi i ravnomernog razvoja svih regiona u ovoj zemlji, on (Vučić) je u svakom delu Srbije izmislio i “posadio” nekog svog Jutku. Ono što je bitno da se poruči jeste da je taj isti Jutka mogao jedno vreme kako je hteo, ali ne i dokle je hteo.”, istakli su organizatori.

“Razmišljajući o Srbiji, o svemu onome što mi je dala i uzela, pružila i nije pružila, naučila me i nije naučila, shvatila sam, da volim svoju zemlju. Volim Srbiju i zato večeras govorim!”, započela je svoje kazivanje okupljenim sugrađanima Desnica.

Desnica je citirajući učitelja Miloja Pavlovića i njegovu čuvenu rečenicu “Pucajte, ja i sada držim čas” koji je hrabro stao ispred svojih učenika Kragujevačke gimnazije, poručila da ona kao prosvetni radnik, najviše strepi za budućnost mladih.

Ona je istakla da iz Srbije odlaze svi koji to mogu sebi da priušte, a da su to prvenstveno školovani i pamenti ljudi, doktori, inženjeri, naučnici, dobri i vredni majstori, zidari, tesari, kuvari, automehaničari.

Na kraju protestne šetnje, okupljeni su ispred zgrade opštine Apatin ponovo zatražili ostavke lokalnih funkcionera uz poruku upućenu i direktorki Banje “Junaković”.

Sedmi protest “1od5miliona” najavljen je za petak 15. marta sa početkom u 18 sati.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.