Student i aktivista #1od5miliona iz Novog Sada, Dejan Bagarić, dobio je spor protiv lica koja su ga u junu tekuće godine fizički napala prilikom čega je zadobio teže povrede na licu i klinički potres mozga.

Lica koja su napala studenta, u dogovoru sa tužilaštvom, priznala su krivicu i dobila uslovne kazne sa proverom od tri godine.

S.O. iz Novog Sada dobio je uslovnu kaznu od godinu dana dok je M.D. iz Vrbasa dobio šest meseci.

Od napada na Dejana Bagarića do presude licima koja su ga napala prošlo je pet meseci, a studenti iz #1od5miliona sprovedeni su u istrage po hitnom postupku i iste večeri odvedeni u pritvornu jedinicu.

Selektivno i partisko suđenje jeste odlika diktatorskog režima i koruptivnog sistema koje će dovesti do još više incidenata i dati “vetar u leđa” onima koji, u korist režima, daju sebi za pravo da dele pravdu svojeručno.

Pitanje koje i student Dejan Bagarić ali i udruženje #1od5miliona postavljaju jeste zašto ni u jednom delu procesa nije ispitan motiv napadača kao i identifikacija nalogodavca.

Ko je naručio prebijanje studenta i jednog od organizatora protesta #1od5milona u Novom Sadu, Dejana Bagarića, i zašto je bilo potrebno pet meseci da se dođe do završetka procesa?

Bagarić je medijima saopštio da će svoje napadače goniti i privatnom tužbom i zahtevati da se obelodani ime nalogodaca kao i motiv za njegovo prebijanje u junu ove godine.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.